‘‘Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ κ. Χ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ & ο ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ
για την ΕΥΡΥΘΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ στην ΠΙΕΡΙΑ’’


Κατόπιν πρωτοβουλίας του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης ως δέκτη των αντιδράσεων και αντιλήψεων του νομικού δημόσιου χώρου και της τοπικής κοινωνίας για την εύρυθμη λειτουργία και συγκρότηση των δικαστικών υπηρεσιών στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης προς ορθότερη εξυπηρέτηση των υπηρεσιακών και κατ’ επέκταση των κοινωνικών αναγκών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση τη Δευτέρα 23/09/2014 στο Υπουργείο Δικαιοσύνης υπό τον αξιότιμο Υπουργό κ. Χαράλαμπο Αθανασίου με τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπο Μπρουσκέλη, τον Αντιπρόεδρο κ. Αντώνιο Παπαντωνίου, τον εξωτερικό συνεργάτη του Προέδρου στην Αθήνα Δικηγόρο-Δημοσιολόγο κ. Αναστάσιο Καραΐσκο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου.

Συζητήθηκε το πρόβλημα της έλλειψης δικαστικού διοικητικού προσωπικού στο Ειρηνοδικείο Κατερίνης και επισημάνθηκε η ανάγκη ορθολογικότερης κατανομής του διοικητικού προσωπικού (πρόσληψη ή απόσπαση υπαλλήλων) για την αντιμετώπιση της υπερβολικής έντασης που βιώνεται καθημερινά λόγω της αυξημένης δικαστικής ύλης (υπερχρέωση φυσικών προσώπων, προσημειώσεις, διαθήκες κ.λ.π.).


Επικράτησε πνεύμα συνεργασίας και ο Υπουργός εκδήλωσε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εφικτή επίλυση του προβλήματος της υποστελέχωσης των υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου και ανέλαβε άμεσα πρωτοβουλίες για την άμεση τοποθέτηση υπαλληλικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: